Reklama
Składniki:

4 tortille pełnoziarniste,
1/2 bakłażana,
1/2 cukinii,
1/2 czerwonej papryki,
1/2 zielonej papryki,
1/2 żółtej papryki,
3 cebulki dymki,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka oliwy z oliwek,
1 łyżka posiekanych świeżych liści kolendry,
10 dag kuskus,
1 kostka warzywna,
1 łyżka masła,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Warzywa pokroić w paski.


W 200 ml ciepłej wody rozpuścić kostkę drobiową. Całość zagotować, następnie dodać kuskus i zostawić pod przykryciem przez około5 minut. Po tym czasie dodać masło.


Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić zmiażdżony czosnek
i lekko go podsmażyć. Dodać pozostałe pokrojone warzywa i całość smażyć przez kilka minut. Warzywa doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posypać kolendrą. Do podsmażonych warzyw dodać wcześniej przygotowany kuskus. Całość wymieszać.

Reklama


Na tortille podsmażone na suchej patelni z obu stron, wyłożyć przygotowany farsz i zawinąć w rożek.

Reklama
Reklama
Reklama