Reklama
Składniki:

22,5 dag ziemniaków pokrojonych w grube plastry,
3 łyżki oliwy z oliwek,
3 łyżki kukurydzy z puszki, dobrze osaczonej,
4 suszone pomidory, osaczone z oliwy i posiekane,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
6 rozmąconych średnich jajek,
sól,
czarny pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Gotować ziemniaki przez 10 minut. Odcedzić. Pozostawić do wystygnięcia. Następnie podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Zmniejszyć ognień. Wsypać kukurydzę i pomidory. Podgrzewać przez 2 minuty. Rozgrzać ruszt. Wsypać do jajek przyprawy i pietruszkę. Wlać na patelnię. Smażyć na małym ogniu 4 minuty. Postawić patelnię pod rusztem. Zapiekać 2 minuty.

Reklama
Reklama
Reklama