Tortilla z ryżem i kiszoną kapustą

Opublikowano: 07.05.2008, 17:05
Reklama
Składniki:
15 dag ryżu,
15 dag kapusty kiszonej,
1 czerwona papryka,
4 cebule,
4 ziemniaki,
3 jajka,
4 łyżki śmietany,
15 dag fety,
sól,
pieprz,
kminek.
Reklama
Przygotowanie:
W osolonej wodzie ugotować ryż. Obrać i ugotować ziemniaki. W kostkę pokroić paprykę, cebulę w krążki. Kapustę kiszoną posiekać. Lekko ostygnięty ryż wymieszać z jajami, śmietaną, doprawić do smaku. Ziemniaki pokroić w plastry i rozłożyć połowę na dużej patelni na rozgrzanym uprzednio tłuszczu. Przykryć połową masy z jaj i ryżu. Następnie rozłożyć połowę kapusty kiszonej, papryki i cebulki. Posypać połową pokruszonego sera. Przykryć pokrywką i smażyć 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama