Tortilla meksykańska

Opublikowano: 31.03.2008, 22:24
Reklama
Składniki:
opakowanie tortilli pszennych (8 sztuk),
pierś kurczaka,
czosnkowa marynata do mięsa,
2 ogórki,
2 papryki,
1 łyżka wyłuskanych orzechów arachidowych,
4 łyżki kwaśnej śmietany,
olej,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Włożyć do miski, wymieszać z marynatą i łyżką oleju. Ogórki opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki. Paprykę opłukać, rozkroić, oczyścić z nasion, pokroić w wąskie paseczki, dodać ogórki i orzechy, wymieszać. Mięso obsmażyć na gorącym oleju. Tortille podgrzać. Na ciepłe placki wyłożyć mięso i warzywa, tortille zwinąć w rożki, polać nadzienie śmietaną wymieszaną z pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama