Reklama
Składniki:

opakowanie tortilli pszennych (8 sztuk),
pierś kurczaka,
czosnkowa marynata do mięsa,
2 ogórki,
2 papryki,
1 łyżka wyłuskanych orzechów arachidowych,
4 łyżki kwaśnej śmietany,
olej,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Mięso kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Włożyć do miski, wymieszać z marynatą i łyżką oleju. Ogórki opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki. Paprykę opłukać, rozkroić, oczyścić z nasion, pokroić w wąskie paseczki, dodać ogórki i orzechy, wymieszać. Mięso obsmażyć na gorącym oleju. Tortille podgrzać. Na ciepłe placki wyłożyć mięso i warzywa, tortille zwinąć w rożki, polać nadzienie śmietaną wymieszaną z pieprzem.

Reklama
Reklama
Reklama