Tortilla campesina

Opublikowano: 07.05.2008, 17:53
Reklama
Składniki:
1 kg ziemnaków,
szczypta czarnego pieprzu,
szczypta soli,
2 łyżeczki mielonej papryki,
6 łyżeczek śmietany,
1 łyżeczka czosnku granulowanego,
3 łyżki oliwy,
4 cebule,
10 dag boczku wędzonego,
12 jajek.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać i posiekać cebulę. Boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć z cebulą na małej ilości oliwy. W mundurkach ugotować ziemniaki, obrać, następnie pokroić je w kostkę. Wymieszać z cebulą i boczkiem oraz czosnkiem, śmietaną i papryką. Doprawić solą i pieprzem. Roztrzepać jajka. Wlać. Wymieszać. Przelać do żaroodpornego naczynia, uprzednio posmarowanego masłem. Piec w temp. 160 st. C aż do ścięcia jajek i przyrumienienia wierzchu tortilli.
Reklama
Reklama
Reklama