Terrina z serem feta i cukinii

Opublikowano: 30.04.2008, 16:43
Reklama
Składniki:
15 podłużnych cienkich plasterków cukinii,
1 opakowanie fety,
10 dag twarogu,
200 ml jogurtu naturalnego,
3 łyżki posiekanego oregano,
1 mała zielona papryka obrana ze skórki,
1 mała czerwona papryka obrana ze skórki,
oliwa,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Plastry cukinii oprószyć solą i podsmażyć na oliwie. Formę wyłożyć folią aluminiową, następnie plastrami cukinii. Pokruszyć ser feta, dodać twaróg i jogurt. Posolić. Popierzyć. Dodać odrobinę oliwy i wymieszać. Na dnie formy ułóżyć plastry czerwonej papryki, przyprawić. Skropić oliwą. Nałożyć naprzemian masę serową i paprykę. Zwinąć wystające plastry cukinii i folię. Na 5 godzin wstawić do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama