Terrina z łososiem i awokado

Składniki:
70 dag filetu z łososia,
6 płatów wędzonego łososia,
2 awokado,
puszka groszku,
kostka rosołowa,
koperek,
cytryna,
2 łyżki startego chrzanu,
50 ml smietany 36%,
żurawina,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Pokroić łososia w paski. Ugotować bulion. Wsypać łososia. Gotować 5 minut. Wyjąć. Wymieszać bulion z żelatyną, podzielić na porcje. Pierwszą część połączyć ze śmietaną. Zmiksować awokado, sól, pieprz, sok z cytryny. Dodać do drugiej części. Do trzeciej dodać płaty wędzonego łososia, tak, aby były w całości zanurzone. Czwartą zalać dolną i górną warstwę terriny. Na dnie naczynia ułożyć kilka gałązek kopru. Wsypać małą parę owoców żurawiny. Na nich położyć paski świeżego łososia, zalać bulionem z żelatyną. Gdy zastygnie, wylać warstwę z awokado. Poczekać, aż stężeje, ułożyć płaty wędzonego łososia, podlać odrobiną żelatyny z bulionem, w którym się moczyły. Następnie ułożyć warstwę ze śmietaną, gdy zastygnie, groszek i znów żelatynę z bulionem. Włożyć do lodówki.