Reklama
Ilość kalorii: 480
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 3 średniej wielkości buraki
  • mąka
  • pieprz
  • 2 duże jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 1,5 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
  • olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
  1. Buraki dokładnie wyszoruj, opłucz, ugotuj w mundurkach. Wystudź, obierz i pokrój w niezbyt grube plasterki.
  2. Panieruj najpierw w mące wymieszanej z pieprzem, potem w jajkach roztrzepanych z mlekiem, a na końcu w posiekanych orzechach.
  3. Kładź na dobrze rozgrzany olej i smaż na złoty kolor. Podawaj z sosem koperkowym przygotowanym na bazie jogurtu i śmietany.
Reklama
Reklama
Reklama