Szynkowy pasztet

Opublikowano: 27.03.2008, 16:31
Reklama
Składniki:
400 dag gotowanej szynki,
3 jajka ugotowane na twardo,
60 dag masła,
1 łyżeczka musztardy,
3 łyżki posiekanego szczypiorku,
sól,
biały pieprz.
Reklama
Sos beszamelowy:
50 dag masła,
1 łyżka mąki,
1 filiżanka mleka.
Przygotowanie:
Reklama
Na sos beszamelowy przyrządzić zasmażkę i stale mieszając rozprowadzić ją gorącym mlekiem. Gotować do momentu powstania jednolitej masy. Zmielić dwa razy jajka z szynką. Utrzeć na pulchną masę masło. Delikatnie połączyć z sosem. Stale mieszając, dodawać masę jajeczno-szynkową i resztę składników. Schłodzić.
Reklama
Reklama
Reklama