Reklama
Składniki:

- po dużym pęczku szparagów białych i zielonych
- 10 dag szynki
- 1 łyżka masła
- 10 dag żółtego sera
- sól
- cukier

Reklama
Przygotowanie:

1. Szparagi umyj, odetnij obeschnięte końcówki. Białe dodatkowo obierz poniżej główki.

2. Jedne i drugie połącz ponownie w pęczki, obwiąż bawełnianą nitką. Włóż do wrzątku z dodatkiem soli
i cukru. Ugotuj na półmiękko, dokładnie osącz.

3. Szparagi rozłóż płasko na żaroodpornym półmisku.

Reklama

4. Szynkę drobno pokrój, przesmaż na maśle. Żółty ser zetrzyj na tarce. Szparagi posyp szynką, a potem serem. Zapiekaj ok. 15 min w temp. 200 st. C.

Reklama
Reklama
Reklama