Szparagi na ostro

Opublikowano: 23.08.2008, 17:21
Reklama
Składniki:
1 kg białych szparagów,
1 kg zielonych szparagów,
12 dag masła,
3 łyżeczki cukru,
3 jajka,
pęczek szczypiorku,
2 łyżki octu winnego,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte i obrane szparagi związać w pęczki. Gotować, aż będą miękkie w osolonej wodzie z łyżeczką cukru i 10 g masła. Pozostałe masło i cukier zarumienić na patelni. Wlać ocet winny. Popierzyć. Posolić. Szparagi odsączyć z wody, wyłożyć na półmisek, główkami w jedną stronę, posypać ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami i posiekanym szczypiorkiem. Zalać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama