Szaszłyki z sosem

Opublikowano: 11.12.2007, 14:38
Reklama
Składniki:
- 25 dag polędwicy wołowej lub polędwiczek wieprzowych
- kilkanaście suszonych śliwek bez pestek
- 10 cienkich plasterków wędzonego boczku
- sól
- pieprz
- pikantny sos chili lub ostry pomidorowy z odrobiną miodu lub cukru
Reklama
Przygotowanie:
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę, opłukane śliwki owinąć w plasterki boczku. Na szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki mięsa i owinięte w boczek śliwk. Położyć na ruszcie i obracając opiekać ok. 10 minut, albo usmażyć na oleju na patelni, przyprawić. Podawać gorące zaraz po zdjęciu z rusztu lub patelni z pikantno-słodkim sosem i pieczywem.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama