Reklama
Składniki:

- 25 dag polędwicy wołowej lub polędwiczek wieprzowych
- kilkanaście suszonych śliwek bez pestek
- 10 cienkich plasterków wędzonego boczku
- sól
- pieprz
- pikantny sos chili lub ostry pomidorowy z odrobiną miodu lub cukru

Reklama
Przygotowanie:

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę, opłukane śliwki owinąć w plasterki boczku. Na szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki mięsa i owinięte w boczek śliwk. Położyć na ruszcie i obracając opiekać ok. 10 minut, albo usmażyć na oleju na patelni, przyprawić. Podawać gorące zaraz po zdjęciu z rusztu lub patelni z pikantno-słodkim sosem i pieczywem.

Reklama

Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama