Reklama
Składniki:

- pół opakowania francuskiego ciasta mrożonego lub ciasto drożdżowe
- 25 dag szynki parmeńskiej
- pałeczki do szaszłyków lub paluszki grissini
- kminek
- olej

Reklama
Przygotowanie:

Ciasto rozmrozić przez noc na dole lodówki, lekko rozwałkować, pokroić na wąskie paski, posypać je kminkiem, wcisnąć. Drewniane pałeczki lub paluszki owinąć plasterkami szynki, każdy otoczyć paskiem ciasta, aby utworzył sprężynkę. Ułożyć na natłuszczonej blasze, ciasto posmarować cienką warstwą oleju, piekarnik rozgrzać do temperatury 220°C, wstawić blachę, piec, aż ciasto się zrumieni, ostudzić, podawać na zimno z zieloną sałatą.

Reklama


Źródło: "Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama