Sos żurawinowy
Do pieczonych mięs, pasztetów i np. do sałatek z kawałkami drobiu

Opublikowano: 15.10.2010, 08:56
Reklama
Przygotowanie: ok. 20 min
Reklama
Składniki:
- 20 dag żurawin
- 2 łyżki cukru
- po łyżce chrzanu i musztardy
- cytryna
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
1. Żurawiny opłucz, przebierz. Zagotuj 100 ml wody z cukrem. Na gorącą wrzuć żurawiny, gotuj ok. 5 minut.
2. Odłóż 2–3 łyżki żurawin, resztę przetrzyj przez sito.
3. Wymieszaj z musztardą i chrzanem, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Połącz z resztą żurawin.
Reklama
Kulinarne inspiracje - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama