Sos z rabarbaru

Opublikowano: 11.06.2008, 15:22
Reklama
Składniki:
1 kg rabarbaru,
1/4 kg cukru,
4 szklanki octu 6%,
1 łyżeczka chilli,
2 łyżeczki imbiru,
2 łyżki mielonej gorczycy,
1 łyżka roztartego czosnku,
1/4 łyżeczki utartej gałki muszkatołowej,
6 dag drobno posiekanych migdałów.
Reklama
Przygotowanie:
Oczyszczony rabarbar posmarować octem i pokroić w kawałki. Wsypać cukier do octu. Mieszać aż się rozpuści. Wsypać rabarbar. Gotować, aż powstanie jednolita masa. Wsypać chilli, imbir, gorczycę, czosnek, gałkę i migdały. Dusić 20 minut. Wygotować i osuszyć słoiki. Rozlać sos. Dokładnie zamknąć.
Reklama
Reklama
Reklama