Sos pomidorowo-sojowy: idealny dodatek do mięs
Sos pomidorowo-sojowy to niezastąpione połączenie smaków do doprawiania mięs i sałatek.
Opublikowano: 17.06.2008, 23:39
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1/2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka soku cytrynowego,
- ostra czerwona papryka,
- 4 łyżki umytej, posiekanej zielonej pietruszki ze szczypiorkiem,
- sól czosnkowa,
- sól selerowa.
Reklama
Przygotowanie:
Obrany czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z przecierem i sosem. Połączyć z resztą składników. Przyprawić do smaku. Sos pasuje do ryb i drobiu.
Reklama
Reklama
Reklama