Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 40 dag leśnych grzybów
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • 400 ml śmietanki kremówki
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Grzyby oczyść, opłucz, większe okazy pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Cebulę obierz, pokrój w małą kostkę.
  3. Zeszklij ją na maśle.
  4. Dodaj grzyby i przesmaż je cały czas mieszając.
  5. Podduś, by odparowała większość płynu.
  6. Dodaj śmietankę z mąką, podgotuj, przypraw.
  7. Posyp natką do smaku.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na danie z grzybami:
Risotto z grzybami - prosty i sprawdzony przepis
Dania z kurkami na kilka sposobów

Reklama
Reklama
Reklama