Sos do ryb jak w Chinach

Opublikowano: 24.05.2008, 20:47
Reklama
Składniki:
łyżka bulionu warzywnego,
cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki sosu sojowego,
sok i skórka otarta z cytryny,
łyżka mąki ziemniaczanej,
2 płaskie łyżeczki cukru,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać czosnek i cebulę. Posiekać. Zagotować z bulionem w szklance wody. Posolić. Popierzyć. Wsypać posiekaną skórkę z cytryny. Wlać sos. Gotować parę minut na małym ogniu. Dwoma łyżkami wody rozprowadzić mąkę. Dodać do wywaru. Gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Dodać sok z cytryny. Wymieszać. Podawać na zimno lub gorąco.
Reklama
Reklama
Reklama