Sojowy pasztet

Opublikowano: 08.06.2008, 16:54
Reklama
Składniki:
2 szklanki soi,
3 ząbki czosnku,
łyżeczka soli,
2 duże cebule,
olej słonecznikowy,
sucha bułka,
4 łyżki mąki ziemniaczanej,
przyprawy (majeranek, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól).
Reklama
Przygotowanie:
Wsypać soję do wody. Moczyć cztery godziny. Posolić. Dodać ząbki czosnku. Gotować 1,5 godziny. Następnie zmielić dwa razy. Obrać i posiekać cebule. Zmielić. Wsypać bułką tartą, żeby wchłonęła pozostały sos. Wsypać mąkę ziemniaczaną. Przyprawić. Masę dokładnie wymieszać. Piec 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama