Reklama
Składniki:

- 2 owoce awokado
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 1/2 puszki ananasów
- łyżka posiekanego szczypiorku
- mała ostra papryczka
- gałązka selera naciowego
- cebula
- cytryna
- oliwa
- sól

Reklama
Przygotowanie:

1. Awokado rozetnij, połówki obierz, miąższ pokrój w drobną kosteczkę. Skrop sokiem
z 1/2 cytryny. Dodaj szczypior i kolendrę oraz posiekaną cebulę, seler naciowy i drobno pokrojony ananas. Papryczkę rozetnij, usuń nasionka, strączek posiekaj. Dodaj do awokado.

Reklama

2. Resztę soku z cytryny utrzyj z odrobiną soli, wymieszaj z 2 łyżkami zalewy z ananasa i 2 łyżkami oliwy. Polej salsę. Ochłodź. Podawaj do ryb i mięs z grilla.

Reklama
Reklama
Reklama