Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 3/4 kg świeżych śledzi
  • 1/2 l mleka
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na smażone śledzie!

  1. Śledzie oczyść, odetnij głowy, usuń wnętrzności.
  2. Dokładnie umyj pod zimną wodą.
  3. Zalej mlekiem i odstaw na 20 minut.
  4. Ryby opłucz i osusz papierowym ręcznikiem.
  5. Posól i obtocz w mące.
  6. Na patelni rozgrzej olej i smaż, aż śledzie staną się rumiane - ok. 5 minut z każdej strony.
Reklama

Zobacz inne przepisy świąteczne:

Kutia - przepis Ani Starmach
Karp w galarecie - prosty przepis
Ciastka z makiem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama