Smażone śledzie - przepis składniki i przygotowanie
Alternatywa dla śledzi w oleju!

Opublikowano: 23.12.2014, 03:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3/4 kg świeżych śledzi
- 1/2 l mleka
- mąka do panierowania
- olej do smażenia
- sól do smaku
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na smażone śledzie!
- Śledzie oczyść, odetnij głowy, usuń wnętrzności.
- Dokładnie umyj pod zimną wodą.
- Zalej mlekiem i odstaw na 20 minut.
- Ryby opłucz i osusz papierowym ręcznikiem.
- Posól i obtocz w mące.
- Na patelni rozgrzej olej i smaż, aż śledzie staną się rumiane - ok. 5 minut z każdej strony.
Reklama
Zobacz inne przepisy świąteczne:
Kutia - przepis Ani Starmach
Karp w galarecie - prosty przepis
Ciastka z makiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama