Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag drobnych pieczarek
  • 15 dag szynki w kawałku
  • łyżka oliwy lub oleju do smażenia
  • średnia cebula
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na smażone pieczarki!

  1. Szynkę pokrój w kostkę i podsmaż z łyżką oliwy.
  2. Pieczarki i cebulę pokrój w plasterki i podsmaż na tym samym tłuszczu co szynkę.
  3. Podlej łyżką wody i duś pod pokrywką około 10 minut.
  4. Kilka minut przed końcem zdejmij pokrywkę, żeby płyn odparował, i potrawę dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Reklama

Zobacz więcej dań z pieczarkami:

Pieczarki faszerowane szpinakiem - przepis
Calzone z warzywami - przepis
Nadziewane pieczarki z grilla - przepis
Udka z pieczarkowym farszem - przepis
Leczo z cukinii - przepis
Naleśniki z pieczarkami i papryką - przepis

Reklama
Reklama
Reklama