Smażone pieczarki - przepis składniki i przygotowanie
Idealny dodatek do wielu dań obiadowych!

Opublikowano: 21.01.2016, 06:27
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 50 dag drobnych pieczarek
- 15 dag szynki w kawałku
- łyżka oliwy lub oleju do smażenia
- średnia cebula
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na smażone pieczarki!
- Szynkę pokrój w kostkę i podsmaż z łyżką oliwy.
- Pieczarki i cebulę pokrój w plasterki i podsmaż na tym samym tłuszczu co szynkę.
- Podlej łyżką wody i duś pod pokrywką około 10 minut.
- Kilka minut przed końcem zdejmij pokrywkę, żeby płyn odparował, i potrawę dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Reklama
Zobacz więcej dań z pieczarkami:
Pieczarki faszerowane szpinakiem - przepis
Calzone z warzywami - przepis
Nadziewane pieczarki z grilla - przepis
Udka z pieczarkowym farszem - przepis
Leczo z cukinii - przepis
Naleśniki z pieczarkami i papryką - przepis
Reklama
Reklama
Reklama