Ślimaki orzechowo-czosnkowe

Opublikowano: 11.08.2008, 00:12
Reklama
Składniki:
20 ślimaków wyjętych z muszli,
20 muszli,
1 jajko,
4 posiekane ząbki czosnku,
5 posiekanych drobno orzechów laskowych,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Posiekać mięso ślimaków. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekany czosnek. Wsypać: orzechy, pietruszkę i mięso ślimaków. Dusić 7 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Dodać przyprawy do smaku. Rozetrzeć z jajkiem. Umyć i wyparzyć muszle. Wypełnić farszem. Zapiekać w temp. 160 st. C przez 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama