Reklama
Składniki:
- 400 g filetów ze śledzi
- 2 cebule
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 50 ml czerwonego wina
- 3 łyżki oleju
- 5 liści laurowych KAMIS
- 5 szt. ziela angielskiego KAMIS
- 5 goździków KAMIS
- 1 łyżeczka cynamonu mielonego KAMIS
- 1 łyżeczka Imbiru mielonego KAMIS
Reklama
Przygotowanie:
1. Śledzie namoczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny.
2. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oleju, dodać czerwone wino, koncentrat pomidorowy, dusić kilka minut, pod koniec dodać utarte w moździerzu wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać.
Reklama
3. Namoczone śledzie przykryć farszem i odstawić na 24 godz. w chłodne miejsce.
Reklama
Reklama
Reklama