Serowe roladki

Składniki:
- 20 dag sera żółtego Tylżycki
- 10 dag wędzonego kurczaka
- 10 dag kremowego serka
- sól
- pieprz
- kilka liści sałaty
- po pół strąka papryki żółtej i czerwonej
- pół cytryny
- keczup
- kilka liści pora
Przygotowanie:
Liście sałaty opłukać, osuszyć, liście pora dokładnie opłukać, sparzyć wrzątkiem, pokroić wzdłuż na wąskie paseczki. Serek kremowy przyprawić do smaku solą i pieprzem, każdy plasterek sera posmarować kremowym serkiem i położyć na nim plasterek wędzonego kurczaka. Całość zwinąć, tak by na wierzchu był widoczny ser z dziurkami, każdą roladkę obwiązać paskiem pora, ułożyć na półmisku. Z połówki cytryny wydrążyć miąższ, skórkę napełnić keczupem, położyć na środku półmiska. Półmisek ozdobić listkami sałaty i pokrojoną na plasterki papryką.
Źródło: "Przyjaciółka"