Serowe bułeczki ze szczypiorkiem

Opublikowano: 29.04.2008, 16:14
Reklama
Składniki:
25 dag mąki,
4 łyżeczki proszku do pieczenia,
3 dag masła,
6 dag startego żółtego sera,
3 łyżki do posypania parmezanu,
3 łyżki posiekanego szczypiorku,
1/2 kubka mleka,
1/2 kubka wody,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą, dodać masło, parmezan, starty żółty ser i szczypiorek. Dodać mleko i część wody. Wyrobić ciasto. Uformawać placek o grubości ok. 2 cm i szklanką wykrawać bułeczki. Układać je na posmarowanej masłem blasze. Każdą posypać serem. Piec w temp. 200 st. C przez 12 minut.
Reklama
Reklama
Reklama