Reklama
Składniki:

6 kromek białego chleba tostowego,
1 puszka sardynek w oleju,
6 oliwek konserwowanych czarnych,
3 liście sałaty,
sok z cytryny,
pieprz,
masło,
majonez.

Reklama
Przygotowanie:

Kromki chleba tostowego ułożyć równo jedna na drugiej, za pomocą ostrego noża odkroić z nich skórki, każdą kromkę posmarować masłem. Sardynki odsączyć z oleju, drobno posiekać nożem, skropić sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem, dokładnie wymieszać. Na 3-ech z kromek ułożyć liść sałaty, odciąć jej nadmiar wystający z boków kromek, obłożyć masą z sardynek i nakryć drugą kromką chleba. Tak przygotowane sandwicze przekroić na połowę wzdłuż lub po przekątnej. Na każdej porcji ułożyć przekrojone na połówki oliwki i polać ozdobnie majonezem.

Reklama
Reklama
Reklama