Sałatka z serem pleśniowym
Luksusowa mieszanka sałat, warzyw i sera pleśniowego

Opublikowano: 23.04.2009, 19:48
Reklama
Przygotowanie 25 min * 1 porcja – ok. 100 kcal
Składniki na 12 porcji:
- 30 dag miksu sałat
- melon
- pęczek rzodkiewek
- 2 awokado
- 15 dag sera typu lazur
- oliwa
- 2 ząbki czosnku
- zioła
- sól
Reklama
Sposób wykonania:
1. Liście sałaty opłucz, osusz, porwij na kawałki. Rzodkiewki oczyść, pokrój na ćwiartki.
2. Z miąższu melona, awokado i sera pleśniowego specjalną łyżeczką wytnij niewielkie kulki.
Reklama
3. Czosnek posiekaj, rozetrzyj z ziołami i solą, wymieszaj z oliwą. Składniki sałatki wymieszaj, polej sosem.
Reklama
Reklama
Reklama