Sałatka z rukolą i pieczarkami
Pieczarki pokroić na połówki, cebule w piórka. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i wrzucić pieczarki i cebule. Mieszać i smażyć aż wyparuje z nich płyn.

Opublikowano: 16.02.2012, 15:15
Reklama
Składniki
Reklama

20 dag pieczarek
Sposób przygotowania
Pieczarki pokroić na połówki, cebule w piórka. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i wrzucić pieczarki i cebule. Mieszać i smażyć aż wyparuje z nich płyn. Doprawić do smaku solą i świeżym pieprzem oraz oregano.
Rukole umyć i osuszyć oraz porwać na kawałki. Umyte pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki lub polówki.
Reklama
Rukole wyłożyć na talerze i lekko posolić, skropić octem balsamicznym i resztą oliwy. Położyć na niej usmażone pieczarki i cebulkę oraz pomidorki koktajlowe. Sałatkę posypać świeżo utartym parmezanem. Można dodać oliwki.
Reklama
Reklama
Reklama