Reklama

Składniki

Reklama
Sałatka z rukolą i pieczarkami

20 dag pieczarek

  • 2 pęczki rukoli
  • 10 szt. pomidorków koktajlowych
  • oliwa z oliwek
  • cebula
  • ocet balsamiczny
  • ser parmezan
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • Sposób przygotowania

    Pieczarki pokroić na połówki, cebule w piórka. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i wrzucić pieczarki i cebule. Mieszać i smażyć aż wyparuje z nich płyn. Doprawić do smaku solą i świeżym pieprzem oraz oregano.

    Rukole umyć i osuszyć oraz porwać na kawałki. Umyte pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki lub polówki.

    Reklama

    Rukole wyłożyć na talerze i lekko posolić, skropić octem balsamicznym i resztą oliwy. Położyć na niej usmażone pieczarki i cebulkę oraz pomidorki koktajlowe. Sałatkę posypać świeżo utartym parmezanem. Można dodać oliwki.

    Reklama
    Reklama
    Reklama