Reklama
Ilość kalorii: 300
Czas przygotowania: 50 min
Ilość porcji: 18
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • płat ciasta francuskiego (42 dag)
  • mała papryka czerwona
  • mała papryka żółta
  • średniej wielkości cukinia
  • papryczka chili
  • kawałek imbiru o długości 6 cm
  • 15 dag piersi z kurczaka
  • 10 dag twardej fety
  • 4 ząbki czosnku
  • szczypta rozmarynu
  • jajko
  • sezam
  • sól
  • pieprz
  • olej
Reklama
Przygotowanie:
  1. Warzywa oczyść, pokrój w drobną kosteczkę. Mięso z kurczaka opłucz, osusz i także pokrój w kosteczkę. Chili, imbir oraz czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju, usmaż mięso, oprósz pieprzem, odłóż na talerz.
  2. Na patelnię wlej 4 łyżki oleju i usmaż warzywa razem z chili, czosnkiem i imbirem. Dodaj mięso, smaż jeszcze chwilę. Dopraw solą, pieprzem i rozmarynem. Masę ostudź. Dodaj do niej pokruszoną fetę.
  3. Ciasto rozmroź, pokrój na 18 kwadratów. Na środku kwadratu połóż farsz, rogi ciasta podnieś do góry i zlep. Sakiewki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj jajkiem i posyp sezamem. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni, aż ładnie się zrumienią.
Reklama

Zobacz także:

Sakiewki z naleśników z serkiem
Grzybowe sakiewki

Reklama
Reklama
Reklama