Reklama
Składniki:

- 20 dag wędzonego łososia
- pęczek koperku
- 4 łyżki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki musztardy francuskiej
- 1/4 szklanki oliwy
- sól
- pieprz
- opakowanie roszponki

Reklama
Przygotowanie:

1. Pęczek koperku posiekaj. 4 łyżki miodu wymieszaj z 2 łyżkami soku z cytryny, dodaj 4 czubate łyżki musztardy francuskiej i 1/4 szklanki oliwy. Dopraw solą, pieprzem i dosyp posiekany koperek.

2. 20 dag wędzonego łososia w plasterkach ułóż w płaskim naczyniu i polej połową sosu. Odstaw do lodówki na 4 godz.

3. Z zamarynowanych plasterków łososia uformuj różę i ułóż na dużym półmisku.

Reklama

4. Opakowanie roszponki opłucz na sicie, otrząśnij z wody i delikatnie osusz. Listki rozłóż wokół łososiowej róży. Całość polej resztą sosu.

Reklama
Reklama
Reklama