Roladki z szynki z serem feta - przepis składniki i przygotowanie
Zobacz przepis na roladki z szynki z serem feta i pestkami dyni! To idealna przekąska na imprezę!

Opublikowano: 09.02.2017, 05:57
Reklama
Ilość kalorii: 180
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 20
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 20 dag szynki
- 10 dag sera typu feta
- 5 dag majonezu
- 2 jajka
- mała cebula
- kilka rzodkiewek
- 3 łyżki pestek słonecznika
- 2 łyżki pestek dyni
- 300 ml bulionu
- łyżka żelatyny
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na roladki z szynki z serem feta i pestkami z dyni oraz słonecznika! Ta efektowna przekąska na pewno posmakuje twoim gościom.
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.
- Cebulkę obierz i posiekaj razem z rzodkiewkami.
- Pestki słonecznika upraż.
- Ser feta rozgnieć widelcem i wymieszaj z majonezem.
- Dodaj jajka, posiekane warzywa, pestki i jeszcze raz wymieszaj cały farsz do roladek.
- Na każdym plastrze szynki ułóż porcję przygotowanej masy i zwiń w rulon.
- Powstałe roladki ułóż w formie i posyp pestkami z dyni.
Reklama
- Żelatynę rozpuść w rosole, a gdy zacznie tężeć, wylej na roladki. Odstaw do lodówki, żeby galareta dobrze stężała.
- Roladki podziel na porcje i podawaj z pieczywem lub krakersami.
Reklama
Reklama
Reklama