Reklama
Ilość kalorii: 360
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dag plasterków wędzonej szynki
  • 40 dag małych strączków papryki
  • 40 dag miękkiej fety
  • cebula
  • 3 łyżki marynowanych zielonych oliwek
  • łyżka kaparów
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki pikantnego keczupu
  • 6 łyżek oliwy
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Fetę utrzyj z posiekaną cebulą, oliwkami i kaparami. Dopraw ziołami, pieprzem i ew. szczyptą soli.
  2. Strączki papryk umyj, odetnij nasady ogonków i oczyść z pestek. Do środka strączków włóż po łyżeczce pasty z fety. Plasterki szynki posmaruj keczupem i pozostałą pastą serową. Zwiń w ruloniki. Na oliwie podsmaż czosnek, zbrązowiały wyrzuć. Na czosnkową oliwę włóż ruloniki z szynki i strączki papryki. Obsmaż na rumiano. Ułóż na talerzu i nadziej na wykałaczki.
Reklama
Reklama
Reklama