Roladki z polędwicą - przepis składniki i przygotowanie
Z mozzarellą i papryką!
Opublikowano: 26.02.2015, 05:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- ciasto francuskie
- 12 plasterków polędwicy sopockiej
- kulka mozzarelli (ok. 15 dag)
- po 1/4 strąka papryki czerwonej, zielonej i żółtej
- 4 łyżki sosu pomidorowego
- 5 łyżek pokrojonych listków oregano
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na roladki z polędwicą!
- Ciasto posmaruj sosem, posyp oregano i pieprzem.
- Obłóż plasterkami polędwicy, cienkimi plasterkami sera, pokrojoną w cienkie paseczki papryką.
- Zwiń w roladę, pokrój na 10 plasterków.
- Roladki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach, aby w czasie pieczenia się nie porozwijały.
- Piecz 20 minut w temperaturze 250°C.
Reklama
Zobacz inne przepisy na przekąski:
Pieczarki faszerowane szpinakiem - przepis
Tarta z boczkiem i cebulą - przepis
Sincronizadas - przepis na danie kuchni meksykańskiej
Reklama
Reklama
Reklama