Roladki z pangi

Opublikowano: 07.12.2007, 13:06
Reklama
Składniki:
- 50 dag filetów z pangi
- pół cytryny
- sól
- biały pieprz
- 100 ml śmietany
- kilka plasterków szynki lub chudego boczku
- olej
- natka pietruszki
Reklama
Przygotowanie:
Filety opłukać, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Każdy filet posmarować śmietaną, położyć na nim plaster szynki lub boczku. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Skropić olejem. Piec ok. 25 minut w 190ºC. Posypać natką pietruszki.
W podobny sposób można przygotować filety z soli lub dorsza. Można je również skropić białym winem.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama