Roladki z łososiem - przepis składniki i przygotowanie
Łososia możesz zastąpić grubszymi plasterkami wędzonej szynki, a kremowy twarożek pastą jajeczną.

Opublikowano: 16.12.2014, 16:23
Reklama
Przygotowanie 35 min * 1 porcja – ok. 65 kcal
Reklama
Składniki na 16 porcji roladek z łososiem:
- 2 cienkie naleśniki
- 10 dag kremowego twarożku
- pół pęczka koperku
- pół cytryny
- 15 dag wędzonego łososia w plastrach
- sól
- pieprz
Sposób wykonania roladek z łososiem:
- Twarożek wymieszaj z posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
- Każdy naleśnik posmaruj warstwą twarożku, przykryj płatem łososia. Ostrożnie zwiń w dwie roladki.
- Naleśniki pokrój na kawałki o wymiarach 3 na 10 cm.
- Każdy zepnij wykałaczką.
- Każdą roladkę z łososia udekoruj kawałkiem koperku.
Na zlecenie Edipresse - przepis z "Przyjaciółki"
Reklama
Zobacz też inne przepisy:
Kutia - przepis Ani Starmach
Karp w galarecie - prosty przepis
Ciastka z makiem - przepis
Przekąski na ciepło i na zimno - forum
Reklama
Reklama
Reklama