Reklama
Składniki:

- cienkie plastry grillowanego bakłażana i cukinii uprzednio skropione oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem
- rukola
- sos pesto
-orzeszki pinii

Reklama

Mus serowy:
- 30 dkg kremowego sera koziego
- 10 dkg pokrojonych w paski suszonych pomidorów
- łyżka siekanych kaparów
- rozgnieciony ząbek czosnku
- siekana bazylia
- sól
- pieprz cayenne

Przygotowanie:

1. Grillowane, ostudzone warzywa ułożyć na przemian na folii spożywczej.

2. Składniki musu wymieszać.

3. Nałożyć mus serowy na plastry bakłażanów i cukinii i zwinąć, formując rulon. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Kroić w poprzek.

Reklama

4. Udekorować rukolą, bazylią, orzeszkami pinii, skropić sosem pesto.

Reklama
Reklama
Reklama