Rogaliki nadziewane cielęciną z kozim serem

Składniki:
- cielęcina 250 g
- kozi ser 150 g
- ciasto francuskie 1 op (produkt gotowy)
- 1 jajko
- Irving Fig & Pear White 2 saszetki
- jogurt naturalny 200 ml
- świeża mięta
- suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 2-3 łyżeczki
- oliwa
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Cielęcinę należy pokroić w cienkie paseczki i zalać 150 ml mocnego naparu herbacianego, odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. Po tym czasie mięso trzeba dobrze odsączyć, oprószyć suszonymi pomidorami, doprawić solą i pieprzem.
2. Ciasto francuskie pokroić w trójkąty i napełnić mięsem, dodać plasterek koziego sera. Ciasto należy zawijać tak, by uzyskać formę rogalików.
3. Rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić do rozgrzanego do 180 st. piekarnika, piec ok. 20 min. Podawać z jogurtem połączonym ze świeżą miętą.