Rodzynkowy chleb

Opublikowano: 30.03.2008, 20:33
Reklama
Składniki:
2 szklanki mąki razowej,
2,5 dag drożdży,
rodzynki,
woda,
sól,
pół margaryny,
orzechy,
ciepła woda,
szklanka mąki pszennej.
Reklama
Przygotowanie:
Połączyć drożdże z łyżką miodu i ciepłą wodą. Ugotować rodzynki. Połączyć margarynę, wodę z rodzynek, 4 łyżki miodu,
sól, pół szklanki mąki pszennej i pół szklanki mąki razowej. Wymieszać z przygotowanymi drożdżami. Odstawić w ciepłe miejsce na dwadzieście minut. Dodać rodzynki, orzechy i 1,5 szkanki mąki razowej. Całość ugnieść. Odstawić w ciepłe miejsce na dziesięć minut. Piec w temp. 220 st. C przez 40 minut.
Reklama
Reklama
Reklama