Rodzynkowe bułki

Opublikowano: 30.03.2008, 23:19
Reklama
Składniki:
50 dkg mąki pszennej,
3 dkg drożdży,
1 jajo,
12, 5 dkg cukru,
10 dkg rodzynek,
150 ml mleka,
1 łyżeczka cynamonu,
pół łyżeczki łyżeczki mielonych goździków,
1 łyżeczka gałki muszkatałowej,
szczypta soli.
Reklama
Przygotowanie:
Podgrzać mleko. Drożdże rozpuścić w mleku. Posolić. Popieprzyć. Dodać goździki i cynamon. Wlać mleko. Wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem na godzinę. Po tym czasie lekko zagnieść ciasto. Uformować bułki. Posmarować blaszkę tłuszczem. Ułożyć bułki. Pomalować rozmąconym jajkiem. Odstawić na pół godziny. Piec w temp. 200 st. c przez 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama