Reklama
Ilość kalorii: 590
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 12 kromek pieczywa tostowego
  • 4 sadzone jajka
  • 12 plastrów upieczonego, chrupiącego bekonu (pieczonego 15–20 minut w temperaturze 200 stopni)
  • 4 liście sałaty lodowej
Reklama

Pasta z kurczaka:

  • 2 ugotowane piersi z kurczaka
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • biały pieprz
  • ostra czerwona papryka

Do dekoracji:

  • sałata lodowa
  • pomidory koktajlowe
  • pokrojona w słupki marchewka i biała rzepa
Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki pasty zmiksuj razem w blenderze i dopraw zgodnie z własnymi upodobaniami.
2. Tosty zrumień w opiekaczu i odetnij ich brzegi.
3. Na czterech tostach ułóż sałatę lodową i pastę z kurczaka.
4. Przykryj kolejną kromką chleba tostowego, na nich ułóż ciepły bekon, jajko i przykryj trzecią zrumienioną kromką.
5. Tak przygotowane kanapki przekłuj czterema wykałaczkami, pokrój na cztery części, udekoruj sałatą, pomidorami i warzywami.
6. Możesz podawać kanapki z frytkami i ketchupem, sosem pomidorowym lub cesarskim.

Reklama

Przepis z "Pani domu"

Reklama
Reklama
Reklama