Robert Sowa poleca: kanapka klubowa. Kuchnia angielska
Angielska kanapka klubowa z jajkiem, bekonem i pastą z kurczaka - idealna przekąska!

Opublikowano: 09.10.2013, 10:15
Reklama
Ilość kalorii: 590
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 12 kromek pieczywa tostowego
- 4 sadzone jajka
- 12 plastrów upieczonego, chrupiącego bekonu (pieczonego 15–20 minut w temperaturze 200 stopni)
- 4 liście sałaty lodowej
Reklama
Pasta z kurczaka:
- 2 ugotowane piersi z kurczaka
- 4 łyżki majonezu
- sól
- biały pieprz
- ostra czerwona papryka
Do dekoracji:
- sałata lodowa
- pomidory koktajlowe
- pokrojona w słupki marchewka i biała rzepa
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki pasty zmiksuj razem w blenderze i dopraw zgodnie z własnymi upodobaniami.
2. Tosty zrumień w opiekaczu i odetnij ich brzegi.
3. Na czterech tostach ułóż sałatę lodową i pastę z kurczaka.
4. Przykryj kolejną kromką chleba tostowego, na nich ułóż ciepły bekon, jajko i przykryj trzecią zrumienioną kromką.
5. Tak przygotowane kanapki przekłuj czterema wykałaczkami, pokrój na cztery części, udekoruj sałatą, pomidorami i warzywami.
6. Możesz podawać kanapki z frytkami i ketchupem, sosem pomidorowym lub cesarskim.
Reklama
Przepis z "Pani domu"
Reklama
Reklama
Reklama