Razowy Volumen

Opublikowano: 29.04.2008, 17:32
Reklama
Składniki:
Rozczyn
4 dag drożdży,
2 łyżki mąki,
2 łyżki cukru,
0,5 szkl ciepłego mleka.
Ciasto:
42,5 dag mąki razowej pszennej
75 g mąki pszennej
3 łyżeczki soku z cytryny
1 szkl. letniej wody
2,5 rozpuszczonego masła,
3 łyżeczki miodu
2 łyżeczki soli.
Reklama
Przygotowanie:
Przygotować zaczyn. Pozostawić w ciepłym miejscu na 24 godziny. Nastepnie dodać resztę skłądników. Wyrabiać ciasto przez pół godziny. Pozostawić w ciepłym miejscu na 40 minut. Potem jeszcze raz wyrobić ciasto. Przełożyć do formy. Posmarować letnią wodą. Piec w temp. 180 st. C przez 55 minut, w połowie pieczenia zmniejszyć temperaturę o 20 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama