Racuchy z mleka w proszku

Opublikowano: 08.05.2008, 12:30
Reklama
Składniki:
Zaczyn:
1 dag drożdży,
pó szklanki wody,
łyżka cukru,
2 łyżki mleka w proszku.
Reklama
Ciasto:
4 łyżki mleka w proszku,
jajko,
łyżka cukru,
30 dag mąki,
sól,
olej do smażenia.
Przygotowanie:
Reklama
Wymieszać 2 łyżki mleka w proszku, pół szklanki wody, łyżkę cukru i drożdże. Odstawić na pół godziny. Wlać do mąki wyrośnięty zaczyn. Utrzeć cukier z białkiem. Dodać. Posolić. Rozmącić proszek mleczny z wodą na gładką, gęstą masę, wlać do mąki i zarobić na niezbyt gęste ciasto. Odstawić na 15 minut. Smażyć na patelni formując placki.
Reklama
Reklama
Reklama