Reklama
Składniki:

3 jajka,
1 szklanka kiełków fasoli,
3 posiekane dymki,
40 dag mięsa krabów,
sól,
pokruszony czarny pieprz,
oliwa do głębokiego smażenia.

Sos:
2 łyżeczki mąki kukurydzianej,
1 łyżka cukru,
3 łyżki sosu sojowego,
1 szklanka wywaru z kurczaka,
2 łyżki wytrawnego sherry.

Reklama
Przygotowanie:

Rozetrzeć jajka, kiełki, dymkę i mięso krabów. Posolić. Popierzyć. Na mocno rozgrzanej, nasmarowanej tłuszczem patelni, układać łyżką krabowe racuszki. Usmażyć. Sos: wymieszać na patelni mąkę i cukier, dodać sos sojowy i wywar z kurczaka. Zagotować, a następnie gotować 3 minuty na małym ogniu, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Na końcu wlać sherry.

Reklama
Reklama
Reklama