Purée marchewkowe

Opublikowano: 29.08.2009, 11:53
Reklama
Składniki:
- 1 średnia (ok. 50 g) marchewka
- 120 ml wody
- 1,5 łyżki stołowej Nestlé Sinlac
- łyżeczka od herbaty oliwy z oliwek
- posiekany koperek
- szczypta soli
Reklama
Przygotowanie:
Marchewkę obierz, zetrzyj jak najdrobniej, a następnie ugotuj w wodzie na małym ogniu do konsystencji miękkiej papki. Dodaj Nestlé Sinlac i zamieszaj. Do smaku dopraw oliwą, drobno posiekanym koperkiem i szczyptą soli. Marchewkę możesz zastąpić brokułami, a dla malucha powyżej 6. miesięcy - zielonym groszkiem. Uwaga: dania nie można podawać dzieciom uczulonym na marchewkę i koperek.
Reklama
Reklama
Reklama