Puchate racuszki

Opublikowano: 27.08.2009, 14:08
Reklama
Składniki:
- 1/4 torebki cukru wanilinowego
- 2 jajka
- 250 g mąki
- szklanka mleka
- olej do smażenia
- 200 g białego sera
- 3 łyżki oleju
- truskawki
- bita śmietana
Reklama
Przygotowanie:
Ciasto: jajka wbij do garnka, dodaj cukier wanilinowy, mleko i całość utrzyj. Do masy dodaj mąkę (ciasto musi mieć konsystencję śmietany). Smaż cieniutkie placuszki na oleju, a kiedy wystygną, nakładaj na nie masę serową. Masa: biały ser połącz z cukrem i małą ilością śmietany. Naleśniki zwijaj w trójkąt lub rulonik i polewaj zmiksowanymi truskawkami. Ozdabiaj listkami ziół oraz kleksami z bitej śmietany.
Reklama
Reklama
Reklama