Reklama
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 150 g chudego twarogu
  • 1 łyżeczka startego parmezanu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • przyprawy do wyboru: chili w płatkach, tłuczony kolorowy pieprz, czarnuszka, świeży tymianek, oregano
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kulki serowe Ani Starmach!

  1. Twaróg rozdrobnij widelcem lub zmiel blenderem.
  2. Dodaj jogurt, parmezan i odrobinę soli.
  3. Dłonie zwilż w odrobinie zimnej wody (dzięki temu masa nie będzie się do nich przyklejać), z sera lep małe kulki i obtaczaj je w dowolnie wybranych ziołach.
  4. Ania Starmach poleca swoje ulubione połączenie: ser z czarnuszką, a także z płatkami chili i tymiankiem.

Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)

Reklama

Zobacz inne przepisy na przekąski:

Pasztet z soi - przepis
Sincronizadas - przepis na danie kuchni meksykańskiej
Rolada z żółtego sera - przepis

Reklama
Reklama
Reklama