Przepis na fasolkę szparagową - przepis składniki i przygotowanie
Można przygotować z żółtej lub zielonej fasolki.

Opublikowano: 09.07.2014, 10:51
Reklama
Ilość kalorii: 200
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 60 dag fasolki szparagowej
- łyżka oleju
- 10 dag wędzonego boczku w plastrach
- jajko ugotowane na twardo
- sól
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na fasolkę szparagową!
- Fasolkę umyj, oczyść.
- Wrzuć na lekko osolony wrzątek.
- Gotuj na półmiękko.
- W tym czasie plastry boczku pokrój w paski.
- Zrumień je na patelni z olejem, tak aby były chrupiące i wytopił się z nich prawie cały tłuszcz.
- Jajko obierz, posiekaj.
- Fasolkę wyjmij na talerz.
- Polej tłuszczem z patelni, posyp chrupiącym boczkiem i pokrojonym jajkiem.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na przekąski:
Przystawka ze szpinakiem - przepis
Ziemniaki faszerowane szpinakiem - przepis
Papryka faszerowana - przepis
Reklama
Reklama
Reklama