Reklama
Ilość kalorii: 200
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 60 dag fasolki szparagowej
  • łyżka oleju
  • 10 dag wędzonego boczku w plastrach
  • jajko ugotowane na twardo
  • sól
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na fasolkę szparagową!

  1. Fasolkę umyj, oczyść.
  2. Wrzuć na lekko osolony wrzątek.
  3. Gotuj na półmiękko.
  4. W tym czasie plastry boczku pokrój w paski.
  5. Zrumień je na patelni z olejem, tak aby były chrupiące i wytopił się z nich prawie cały tłuszcz.
  6. Jajko obierz, posiekaj.
  7. Fasolkę wyjmij na talerz.
  8. Polej tłuszczem z patelni, posyp chrupiącym boczkiem i pokrojonym jajkiem.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

Przystawka ze szpinakiem - przepis
Ziemniaki faszerowane szpinakiem - przepis
Papryka faszerowana - przepis

Reklama
Reklama
Reklama