Precel z białej kiełbasy

Opublikowano: 26.03.2010, 08:53
Reklama
Składniki:
- 600 g surowej białej kiełbasy
- tłuszcz (np. Rama) do posmarowania naczynia żaroodpornego
- 1 cebula
- ząbek czosnku
- 1 Mini Kostka KNORR Czosnek
- papryka słodka w proszku
Reklama
Przygotowanie:
1. Opłucz kiełbasę, wytrzyj, ułóż na patelni i zalej wodą. Gotuj na małym ogniu około 15 minut. Zdejmij z patelni i dokładnie osusz. Pokrój cebulę w piórka.
2. Posmaruj naczynie żaroodporne Ramą. Ułóż w nim kiełbasę, cebulę, czosnek, skrop tłuszczem i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Reklama
3. Piecz 20 minut w temperaturze 180° C, pod koniec pieczenia dopraw pokruszoną Mini Kostką KNORR Czosnek i papryką. Udekoruj pieczonym czosnkiem pokrojonym w plasterki.
Reklama
Reklama
Reklama