Reklama
Składniki:

- 4–5 dużych pomidorów
- 20 dag oczyszczonych i opłukanych liści szpinaku
- 3/4 szklanki mleka
- 2 jajka
- szklanka mąki
- szczypta gałki muszkatołowej
- olej do smażenia
- mąka do panierowania
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Liście szpinaku zmiksuj z mlekiem i jajkami. Przelej do miski, dodaj mąkę, przyprawy i wymieszaj na ciasto. Rozgrzej olej na patelni.

Reklama

2. Pomidory opłucz, osusz i pokrój w grube plastry. Oprósz mąką, następnie zanurzaj w cieście i kładź na rozgrzany olej. Smaż z obu stron na lekko złoty kolor. Podawaj z serkiem wiejskim wymieszanym z czosnkiem, odrobiną majonezu i sporą szczyptą pieprzu.

Reklama
Reklama
Reklama